Khamis, 4 Ogos 2016

[SINOPSIS] Si Kolot Suamiku
Sinopsis Novel

"Nama kau Kudin ya?"

"Apasal kau gelak?"

"Kudin nama kau? Memang sesuai sangat dengan kau. Nama kau sama buruk dengan baju kau!"

Si Edrina memang berlagak orangnya. Sudahlah berlagak, cerewet pulak itu! Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Lelaki bernama Kudin itu berbeza sikapnya. Dia sekadar lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya. Tidak sesuai!

Kata orang ikan di laut, asam di darat akhirnya di kuali bersatu jua. Begitu jugalah dengan mereka. Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncingkan apabila Edrina tidak mahu tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin?

Jangan lupa saksikan drama adaptasi daripada novel "Si Kolot Suamiku" yang akan ditayangkan di Astro Ria setiap Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam yang akan menggantikan drama adaptasi "Mamat Muka Selenga aka Lelaki Macam Dia" pada 15 OGOS 2016 yang memperlihatkan gandingan Amar Baharin bersama Elizad Sharifuddin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan