Rabu, 8 Jun 2016

[SINOPSIS NOVEL] Imam Mudaku Romantik

Assalamualaikum..


Sinopsis Novel

"Laila, kita qiamullail, jom?" - Faqih
"Kenapa?" - Khalisah
"Kita solat tahajud sama-sama."
"Hah, wajib ke?"
"Memanglah tak wajib. Nak masuk syurga sama-sama tak?"

Nasib kaulah, Khalisah! kau yang beria-ria sangat nak suami imam atau ustaz, kan? Nah, sekarang kau tanggunglah kalau kena ceramah dengan dia!

Laila Khalisah, pemilik butik Pinkwears yang sememangnya mengimpikan seseorang yang bergelar imam muda atau ustaz menjadi suaminya. Kemunculan MUHAMMAD FAQIH dalam kehidupannya telah banyak mengubah isi keluarga wanita itu.

Si Faqih pula pandai menambat hati isterinya. Sekeping kad besar yang tertulis I Love You, Laila di cermin hadapan peugeot 508 berwarna putih bersama lambakan bunga ros merah di sekelilingnya merupakan kejutan untuk cinta hatinya itu.

Masjid yang dibina oleh mereka diserikan lagi apabila Laila Khalisah disahkan hamil kembar. Namun, pada usia perkahwinan yang masih setahun jagung itu, kebahagiaan mereka diragut dengan fitnah yang dilemparkan oleh Izham, bekas tunang Khalisah. Izham muncul kembali menagih cinta Khalisah.

Jangan lupa untuk menyaksikan drama adaptasi ini di Astro Maya HD dan Astro Oasis setiap Isnin hingga Khamis jam 9.00 malam. Yang menggandingkan Hisham Hamid bersama Syatilla Melvin. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan