Sabtu, 7 Mei 2016

[SINOPSIS NOVEL] Mr Secret Admirer

Assalamualaikum..

Sinopsis Novel

Kisah bermula apabila Zureen ditawarkan bekerja sebagai jururawat peribadi kepada seorang lelaki kacukan Arab-Pakistan, Syed Redza yang baru tersedar dari koma akibat kemalangan jalan raya. Pekerjaan yang disangka mudah, rupa-rupanya serba mencabar apabila dia sering saja menjadi mangsa kemarahan dan sikap baran lelaki kepala batu itu.

Di pihak Syed Redza, hatinya memegang kukuh sebuah dendam. Kerana terlalu membencikan tunangnya, dia turut melempiaskan rasa yang serupa kepada Zureen. Baginya perempuan semuanya sama, semua tidak boleh dipercayai. Sungguh hatinya benci.

"Aku dah jumpa ramai perempuan macam kau ni. Depan bukan main baik lagi, tapi dibelakang macam racun!" - Syed Redza

Kebencian Syed Redza tidak masuk akalitu membuatkan Zureen semakin tersepit. Dia mahu larikan diri sejauh mungkin, namun kakinya dirantai dengan janji bersama Datin Raja Fatimah. Dan kehadiran abang angkatnya, Dr Haziq semakin menambah beban apabila pangkat 'adik' itu rupa-rupanya sekadar di bibir. Di hati lelaki itu tersirat makna yang lainnya, makna yang jelas berbeza.

Namun apabila cinta dan rindu yang terpendam utuh mulai terancam. ego seorang Mr.Secret Admirer dicampak jauh ke tepi. Dari rasa benci yang membuat tinggi, hati Syed Redza disapa rasa cemburu apabila perhatian Zureen teralih kepada Dr. Haziq. Jiwanya mula kacau bilau tidak keruan.

Perubahan dua ratus peratus Syed Redza membuatkan Zureen kematian kata. Daripada sikap yang suka mendengus dan membentak, lelaki itu seolah-olah cuba mencuri hatinya. Akur dengan rasa yang serupa, Zureen akhirnya memberi ruang dan peluang untuk membina bahagia bersama. Namun, sebegitu mudahkan cinta mereka bersatu? Dan mampukah Mr. Secret Admirer memegang cintanya sehingga ke akhir waktu?

 "Hanya Allah yang tahu apa niat aku. Hanya Allah yang tahu betapa aku menderita kerana terpaksa berperang antara hati dan akal aku sendiri." - Zureen

NANTIKAN adaptasi novel ini ke drama yang akan mengandingkan Elfira Loy sebagai Zureen dan Fezrul Khan sebagai Syed Redza
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan