Khamis, 3 Mac 2016

[SINOPSIS] Suami Tanpa Cinta

Assalamualaikum..


Sinopsis Novel

"Cinta yang sempurna, bila kita dicintai dan mencintai. Cinta yang sejati, bila kita gembira melihat insan yang kita cintai bahagia walaupun bukan bersama kita. Cinta yang poyo... bila dia cintakan aku, dan aku tahu aku juga mencintai dia, tapi aku tak boleh cakap aku cinta."

Ain Syifa, seorang yang berhati kering. Dia memang lansung tidak punya perasaan tetapi, dia minta untuk dikahwinkan kepada Zaidan Iman tanpa rasa cinta. Dengan cara ini saja, syarikat keluarganya boleh diselamatkan.

Kata Ain Syifa, "Cinta itu hanyalah emosi dan dia tiada emosi!"

Kata papa, "A successful marriage will make a successful business. So, in order to get both, make sure your marriage successful."

Kata mama, "Ingat Aid tu bakal suami Ain, syurga Ain. Jangan buat kahwin macam business."

Kata Ustaz Abdul Rahim, "Dilarang untuk main-main atau bergurau tentang tiga perkara iaitu cerai, nikah dan rujuk. Talak atau penceraian itu adalah sesuatu yang halal tapi yang paling dibenci Allah SWT."

Kata Zaidan Iman, "Belajar cemburu sama tau... cemburu tu tandanya mengukur cinta pada suami atau isteri. Macam ustaz cakap tadi tu, tak ada orang nak bagi syurga dia pada orang lain."

Apakah perlu ada cabaran untuk menyintai Zaidan Iman? Atau perlu hadir cinta kedua, unutk membuktikan cinta pertama? Tidak sempurna cinta, tanpa dia..... 

"Tidak sempurna KITA kalau tidak bersama, tapi kalau KITA bersama, ia lebih sempurna."


Nantikan adapatasi novel ini ke drama yang mengabungkan Shukri Yahaya dan Janna Nick. Nantikan drama adaptasi ini di Astro Ria selepas berakhirnya drama Aku Bukan Bimbo


1 ulasan: