Selasa, 8 Mac 2016

[SINOPSIS] Cinta Masam Manis

Assalamualaikum..


Sinopsis Novel

Kebahagian rumah tangga Feeda dan Johan sunyi bila ditakdirkan mereka ditakdirkan tidak dikurniakan cahayamata. Kehidupan Feeda dan Johan tambah kacau bilau apabila ibu Johan, Puan Sally mula mengatur rancangan untuk menjodohkan Johan dengan anak sepupu kesayagannya Arissya dengan alasan untuk memperolehi zuriat.

"Ary? Ary lagi yang call? siapa Arry sebenarnya? Aku cukup kenal ringtone telefon ni. Lagu Shae, penyanyi Indonesia yang popular dengan lagu 'sayang'. Ish! Tak boleh jadi ni," - Feeda

Adoi! kepala Johan makin sesak dan serabut apabila ibunya terus mendesak dia untuk berkahwin lain. Bermadu? bolehkan isterinya menerimanya? Arissya yang tidak pernah kenal erti putus asa juga cuba untuk memikat hati Johan.

"Nak siasat apa lagi, Johan. Dah terang nak bersulu apa lagi. Terang-terang muka kau dalam video tu, kau tak nak mengaku lagi. Mama pun tak sangka kau sanggup buat perkara maksiat tu. Kalau betul-beyul kau nak Risya tu, bagitahu mama"

Segalanya akan terbongkar jika Johan tidak menunaikan janji yang telah dibuat dengan Arissya. Dalam masa yang sama hubungan Feeda dan Yani semakin tegang.

"Kalau apa-apa terjadi pada Yani, abang tak akan maafkan ayang... tak akan." Perlahan suara Johan tapi cukup menikan lumat hati Feeda.

Cinta masam manis bagaikan rencah kehidupan dalam menggapai bahagia. Namun, mampukah dia bertahan? Mampukah dia bersabar? Perlahan-lahan air mata mengalir di celahan pelupuk matanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan