Isnin, 21 Disember 2015

[SINOPSIS] Mencari Mr.Charming

Assalamualaikum..


Sinopsis Novel

Adakah lelaki romantik hanya wujud dalam dunia khayalan wanita?

Indah Lara aka Lara Alisya, seorang penulis novel cinta yang tak popular, tetapi mempunyai 'haters' yang tegar bernama Indah Water. Kehidupan Indah Lara huru-hara apabila dia kerap menerima e-mel kritikan daripada Indah Water yang boleh membunuh semangatnya untuk terus menulis.

Indah Water, individu misteri yang mempertikaikan setiap karya Indah Lara. Dia menyamoah sungguh dengan watak hero ciptaan Indah Lara yang terlampau kacak dan romantik. Katanya, Indah Lara tidak berpijak di bumi yang nyata. Lelaki sebegitu memang tidak wujud di dunia. Semuanya hanya khayalan.

Indah Lara rasa tercabar. Dia yakin lelaki kacak dan romantik memang wujud. Dia akan terus mencari prince charming dan akan buktikan kepada Indah Water bahawa dia boleh dapatkan lelaki yang romantik seperti yang digambarkan dalam novelnya. Sehingga dia bertemu dengan Sam, lelaki yang cukup sempurna di matanya. Lelaki yang membuatkan dia mengalami penyakit.. jatuh cinta pandang pertama!.

Tetapi, benarkah Sam itu prince charming yang dicari selama ini? Apakah kriteria prince charming? Dapatkah Indah Lara menjadi penulis yang berjaya?  Berjayakah dia berdepan dengan pembaca dan pengkritik yang cuba hendak menjatuhkannya? Dan yang paling penting.. siapakah Indah Water? Kenapa Indah Water membenci Indah Lara? Adakah Indah Water itu prince charming yang dicari?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan