Rabu, 29 Julai 2015

[SINOPSIS NOVEL] Uda Dan Dara

Assalamualaikum...

Sudah sekian lama terpisah kerana masing-masing mengejar cita-cita, tidak mungkin Siti Mariam menerima cinta Izzat Hilman. Kenangan lalu yang sangat menghiris hatinya sentiasa bergentayangan di hadapan mata. Namun, si uda tidak putus asa. Si dara harus dimiliki walau apa pun yang terjadi. 

Ya, mungkin ada rasa rindu di sebalik rasa bencinya terhadap lelaki itu. Namun, dalam diam, Siti Mariam tidak mampu membunag perasaan pada Izzat Hilman. Ah, bila memikirkan wasiat arwah ibu lelaki itu, dia jadi nanar. Apatah lagi, kemunculan Khalidah bagai dirancang untuk memisahkan mereka.

Hubungan boleh diteruskan, tetapi Siti Mariam meletakkan syarat. Mereka boleh bersama tetapi bersedia untuk berpisah. Tempoh yang diberi hanya tujuh bulan. Muktamad!

Berat sungguh syarat itu! Namun, si uda tidak peduli. Si dara perlu akur cinta sejati mereka. Bagi Izzat Hilman, jodohnya bersama Siti Mariam sangat kuat!.

"Abang cuma minta Mar bagi peluang sekali ini saja, dan abang takkan sia-siakan Mar"

Novel ini akan diadaptasikan ke drama yang akan ditayangkan di Astro Prima dan Astro Maya HD bermula 12 Oktober 2015 ini. Jangan lupa saksikan!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan