Rabu, 29 Julai 2015

[SINOPSIS NOVEL] Akadku Yang Terakhir

Assalamualaikum..

Tugas sebagai seorang Pakar Psikoterapi telah menemukan Ranis Baheera dengan seorang duda yang tiga kali berkahwin, tiga kali bercerai tanpa sebab bernama Irfan Zahri. Dan keengganan Irfan Zahri untuk bekerjasama dalam setiap sesi terapi yang diatur menambahkan rasa sebal di hati Rania.

Hati yang rimas mula bergetar indah tatkala kehadiran Rania berjaya menghapus bayang-bayang silam dan menyuntik keyakinan buat dirinya. Usaha meraih kepercayaan Rania membuahkan hasil apabila cinta yang dihulur disambut penuh kasih. Dan sekali lafaz akad nikah meniti di bibir Irfan Zahri dengan tekad yang perkahwinan ini akan menjadi akadnya yang terakhir. Tiada lagi selepas Rania.

Tatkala dibuai keindahan menikmati alam rumah tangga, hubungan Rania dan Irfan Zahri bergoncang dengan kehadiran Zalia yang menaruh dendam dan juga sikap melindungi Fazriq. Mampukah akad yang dilafazkan menjadi akad terakhir yang kekal ke hujung nyawa?

"Kerana aku mula mengerti betapa indah cintamu, Betapa agung dan tulus kasih sayangmu, Kini aku bersumpah, Kau yang terakhir buatku..."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan